DİYARBAKIR / ERGANİ - İncehıdır İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Tuğba AMEDİ'nin 6. Sınıflarla yürüttüğü eTwinning Projesi "My Clean School: Clean Future" okulumuzun ilk eTwinning projesi olup kasım ayında başlamış, bitmesi şubat ayında planlanmaktadır.

Proje kısaca, öğrencileri çevre kirliliği, geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemektedir ve projede çalışan öğrencilerin diğer öğrencilere bu konuda rehberlik etmesi beklenmektedir. Okulların daha temiz bir yer olması projenin diğer hedeflerinden biridir.

Projenin 9'u Türkiye'den, 2'si İtalya'dan, 1'er kişi de Yunanistan ve İspanya'dan olmak üzere toplamda 13 üyesi bulunmaktadır.

Projede öğrenciler hem İngilizce dilini kullanarak dillerini geliştirecek, diğer ülke ve okulları tanıyarak da farklı kültürleri öğrenecekler. Web 2.0 araçlarını öğrenip, uyguladıkça teknolojik araçları yakından tanıma fırsatı elde edecekler.

Ara